Боррель розкритикував Папу Римського за пропозицію Україні підняти «білий прапор»

Читать на русском
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель вважає, що зараз не час пропонувати Україні здатися. А, навпаки, необхідно продовжити підтримку Києва.
Фото: Getty Images

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель прокоментував слова Папи Римського, який закликав Україну мати «сміливість підняти білий прапор» й бути готовою до переговорів із росією.

Про це політик заявив в інтерв’ю RTVE.

«Його Святість Папа увійшов до саду, куди його ніхто не кликав. Закликати Україну здатися – це щось більше, ніж побажання миру. Я вважаю, що зараз не той момент, коли треба пропонувати Україні здатися. Навпаки, це момент, коли треба збільшувати допомогу країні», – наголосив Боррель.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск, говорячи про війну, сказав, що Україна повинна мати «відвагу білого прапора» і бути готовою вести переговори. У подальшому коментарі представник Ватикану зазначив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи прокоментував міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, заявивши, що мир настав би негайно без необхідності переговорів, якби путін вивів війська з України.

Як відомо, минулого літа в ОПУ заявили, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: