Папа Римський після скандалу з «білим прапором» знову закликав до переговорів

Читать на русском
Папа Римський Франциск за 10 днів після скандалу з білим прапором зробив нову заяву про необхідність припинити війну в Україні.
Фото: Getty Images

Папа Римський Франциск за 10 днів після скандалу з «білим прапором» зробив нову заяву про необхідність припинити війну в Україні.

Заяву понтифіка цитує медіа-портал Ватикану VaticanNews.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Під час свого звернення Папа сказав, що «знівечені війною народи України та Святої Землі, Палестини та Ізраїлю» зараз «сильно страждають від жахів війни».

«Давайте ніколи не будемо забувати, що війна – це завжди поразка. Не можна продовжувати війну», – заявив Франциск.

Він закликав віруючих «докласти всіх зусиль» для проведення мирних переговорів, щоб покласти край бойовим діям.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ опублікували інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI, де понтифік заявив, що Україні варто підняти «білий прапор» та піти на переговори з рф. У Ватикані пояснили, що слова Франциска не означають, що Україна має капітулювати.

Президент Володимир Зеленський розкритикував заклики Папи Римського і заявив, що церква не повинна займатися віртуальним посередництвом «в двох з половиною тисячах кілометрів».

А МЗС після слів Папи викликало для пояснень апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: