Папа Римський заговорив про «велику матінку росію» – у МЗС відреагували

Читать на русском
Папа Римський Франциск під час звернення до російської молоді закликав жителів рф не відмовлятися від своєї спадщини. Речник МЗС України Олег Ніколенко відреагував на цю заяву.
Фото: Vatican Media

Папа Римський Франциск під час звернення до російської молоді закликав жителів рф «не відмовлятися від своєї спадщини» і «не забувати, що вони є спадкоємцями великої матінки росії».

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відреагував на цю заяву.

Папа Римський розповів, з яким проханням до нього звернувся ЗеленськийФранциск зізнався, що тема мирного врегулювання війни росії проти України не була основною під час його переговорів з українським лідером.

Він зазначив, що саме такі наративи використовує агресор під час вторгнення в Україну.

«Такою імперіалістичною пропагандою, «духовними скріпами» та «потребою» у порятунку «великої матінки росії» Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок та знищення сотні українських міст та сіл», – наголосив Ніколенко.

У МЗС назвали прикрими заяви Папи Франциска, місія якого має полягати в тому, щоб «відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва».

Нагадаємо, Папа Римський виступив перед російською молоддю 26 серпня. У тому ж зверненні він закликав жителів країни-окупанта «сіяти зерна примирення».

Раніше Франциск закликав Європу знайти нові «шляхи до миру» у війні росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: