У Ватикані пояснили слова Папи Римського про білий прапор та війну в Україні

Читать на русском
У Ватикані заявили, що Папа Римський Франциск закликав саме до припинення вогню та поновлення переговорів, а не капітуляції України.
Getty Images

Слова Папи Римського в інтерв'ю швейцарському радіо та телебаченню про те, що «потрібно підняти білий прапор та вести переговори» не означають, що Україна має капітулювати. У своїй відповіді Папа Франциск закликав до припинення вогню.

Про це заявив директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні, повідомляє Vatican News.

Папа Римський визнав, що його висловлювання про «велику росію» були «погано сформульовані»Папа Римський Франциск сказав, що в його недавніх словах про велику матінку росії не було політичного підтексту. Фразу нібито слід розглядати у культурному контексті.

Зокрема, він вирішив пояснити слова Папи Римського, де він порадив Україні «мати відвагу білого прапора».

«Папа вживає термін «білий прапор» і у відповідь використовує запропонований інтерв'юером образ, щоб позначити їм припинення військових дій, перемир'я, досягнуте завдяки відвагі переговорів. В іншому місці інтерв'ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію, Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не є капітуляцією», - заявив Бруні.

У пресслужбі Ватикану підсумували, що слова Папи про «білий прапор» були відірвані від контексту, запропонованого інтерв'юером.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у контексті війни в Україні закликав до переговорів і заявив, що найсильніші – ті, хто «має сміливість підняти білий прапор та вести переговори».

Влітку минулого року в ОПУ заявили, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди. А у Ватикані уточнили, що Папа Римський не збирався славити російський імперіалізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: