Папа Римський знову висловився про війну після скандальної заяви про білий прапор

Читать на русском
Папа Римський через кілька днів після своєї заяви про білий прапор закликав молитися за тих, хто страждає від жахливих наслідків усіх воєн.
Фото: sky.com

Папа Римський Франциск через кілька днів після своєї заяви про білий прапор закликав молитися за тих, хто страждає від жахливих наслідків усіх воєн.

Слова понтифіка цитує медіа-портал Ватикану VaticanNews.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Він, серед іншого, виступив із засудженням усіх воєн і закликав усіх віруючих присвятити себе вчиненню актів християнської солідарності.

«Помолимося Господу, щоб він дарував нам благодать подолати це божевілля війни, яка завжди завдає поразки», – сказав понтифік.

Зазначається також, що за останні 12 місяців Франциск зробив понад 150 закликів на користь «замученої» України та понад 60 інших закликів до припинення вогню на Близькому Сході.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ опублікували виклад фрагменту інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI, де понтифік заявив, що Україні варто підняти «білий прапор» та піти на переговори з росією. У Ватикані пояснили, що слова Папи Франциска не означають, що Україна має капітулювати, а мають на увазі лише заклик до припинення вогню.

Президент Володимир Зеленський розкритикував заклики Папи Римського і заявив, що церква не повинна займатися віртуальним посередництвом «в двох з половиною тисячах кілометрів».

А МЗС після слів Папи викликало для пояснень апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: