Папа Римський визнав, що його висловлювання про «велику росію» були «погано сформульовані»

Читать на русском
Папа Римський Франциск сказав, що в його недавніх словах про велику матінку росії не було політичного підтексту. Фразу нібито слід розглядати у культурному контексті.
Фото: AP

Папа Римський Франциск сказав, що в його недавніх словах про «велику матінку росію» не було політичного підтексту.

Заяву понтифіка цитує Reuters.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

У спілкуванні з журналістами Франциск визнав, що його нещодавні коментарі були «погано сформульовані», а саму фразу нібито слід розглядати у культурному контексті.

«Я не думав про імперіалізм, коли говорив це. Можливо, це не найкращий спосіб висловити це, але, говорячи про велику росію, я мав на увазі не стільки географію, скільки культуру», – заявив Папа.

За словами Франциска, це був «спонтанний коментар», який прийшов на думку через те, що він вивчав у школі російську історію. Папа також вважає, що цивілізовані країни не повинні скасовувати культуру країни-окупанта.

«Її не слід скасовувати через політичні проблеми. У росії були похмурі політичні моменти, але спадщина є, вона доступна всім», - вважає Франциск.

Нагадаємо, наприкінці серпня Папа Римський, виступаючи з відеозв'язку перед російською молоддю, назвав її «нащадками великої матінки росії» та закликав не забувати про спадщину, згадавши Петра I та Катерину II. У Міністерстві закордонних справ України назвали прикрою заяву Франциска.

У Ватикані після цього заявили, що Папа Римський не збирався славити російський імперіалізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: