Глава МЗС Чехії про снаряди для ЗСУ: півтора мільйони – не максимальна кількість

Читать на русском
Уряд Чехії у межах своєї ініціативи планує поставити ЗСУ 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року.
Фото: Getty Images

Уряд Чехії у межах своєї ініціативи планує поставити Збройним силам України 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Ян Ліпавський, його цитує 24 канал.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, зараз союзники «надали тверді обіцянки» передати Україні 300 тисяч боєприпасів. При цьому влада в Празі продовжує шукати нові джерела фінансування ініціативи.

«Ми закликаємо держави виконати ці добровільні та конкретні зобов’язання, щоб ми могли сказати: «Добре, ми це забезпечимо», – сказав Ліпавський.

Він додав, що півтора мільйони снарядів – це не максимальна кількість, яка може бути передана українській армії у рамках ініціативи.

«Я не сказав би, що це максимальна цифра, але це реалістична ціль на цей рік. Ми розпочинали з 800 тисяч одиниць, а зараз у нас трохи більше», – заявив міністр.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що союзники домовилися поставити Україні щонайменше 1 мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії. Угода коштувала 1,8 млрд євро.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що союзники вже працюють над транспортуванням боєприпасів до України у межах чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: