Чеська ініціатива: союзники вже займаються організацією доставки снарядів для ЗСУ

Читать на русском
Союзники вже працюють над транспортуванням боєприпасів до України у рамках чеської ініціативи, повідомив голова МЗС Польщі.
Фото: Marek Wałkuski/x.com

Союзники вже працюють над транспортуванням боєприпасів до України у межах чеської ініціативи.

Про це розповів міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, його цитує Wnp.pl.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Той факт, що ініціатива вже отримала жорсткі обіцянки підтримки, підкріплені фінансами, і що транспортування вже організовується, означає, що ми відчуваємо тягар відповідальності за допомогу Україні у боротьбі з російським вторгненням», – сказав Сікорський.

Сікорський відмовився озвучувати суму, виділену Польщею на закупівлю боєприпасів для України, назвавши це «військовою таємницею».

Однак він зазначив, що чеська ініціатива «дуже корисна», оскільки дозволить відправити Україні боєприпаси, які їй так необхідні.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що союзники домовилися поставити Україні щонайменше 1 мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії. Угода коштувала 1,8 млрд євро.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також говорив, що постачання снарядів не обмежується однією лише ініціативою Чехії – обговорюється реалізація ще кількох програм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: