Снаряди для України: Польща подвоїть свій внесок в ініціативу Чехії

Читать на русском
Уряд Польщі подвоїть внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України у країн, що не входять до ЄС.
Фото: PAP

Уряд Польщі подвоїть внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України у країн, що не входять до ЄС.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, його цитує Bloomberg.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«В останні 48 годин було ухвалено рішення подвоїти наш внесок у чеську ініціативу», - сказав він.

Слід зазначити, що остаточну суму фінансування, яку виділяє Варшава, Сікорський називати не став. Він також не розкрив деталі допомоги Україні.

Нагадаємо, Україна розраховує, що перші партії боєприпасів у рамках чеської ініціативи будуть поставлені вже наступного місяця. Відомо, що ЗСУ можуть отримати 1,5 млн снарядів, а не 800 тисяч одиниць боєприпасів, як передбачалося спочатку.

До ініціативи вже приєдналися багато країн Європи. Раніше у Польщі заявили, що Варшава зробила «суттєвий» фінансовий внесок у рамках цієї програми.

«Слово і діло» також писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: