Коштів на передачу чеських снарядів Україні ще бракує – міноборони Естонії

Читать на русском
Коштів на передачу чеських снарядів Україні ще бракує попри те, що низка країн уже зробили свій внесок в ініціативу.
Фото mil.ee

Коштів на передачу чеських снарядів Україні ще бракує попри те, що низка країн уже зробили свій внесок в ініціативу.

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

За його словами, є місця, де можна купити снаряди, але питання в тому, чи є на це гроші.

«Якщо ми говоримо про мільйон снарядів, то це близько трьох мільярдів євро. Є різні калібри, менші трохи дешевші. Було б чудово, якби все вдалося зробити. На цей час можна сказати, що грошей не вистачає більше, ніж снарядів», – заявив міністр.

Суму, якої бракує, намагаються знайти насамперед у країнах Північної та Центральної Європи.

Певкур також зазначив, що важко прогнозувати, коли снаряди можуть потрапити на фронт. Ймовірно, що частину доставляють уже через кілька місяців, частину – до кінця року.

«Дуже багато залежить від того, що нам потрібно фізично перевірити деякі снаряди цих можливих партнерів. Нам сказали, що там можна дістати снаряди, але в якому вони стані, чи придатні взагалі до використання – все це треба перевірити», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що союзники домовилися поставити Україні щонайменше 1 мільйон снарядів у рамках ініціативи Чехії. Угода коштувала 1,8 млрд євро.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що союзники вже працюють над транспортуванням боєприпасів до України у межах чеської ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: