Ще одна країна підтримала ініціативу Чехії по закупівлі снарядів для України

Читать на русском
Словенія підтримає чеську ініціативу, метою якої є закупівля артилерійських боєприпасів для України з країн поза Євросоюзом.
mil.in.ua

Влада Словенії підтримає ініціативу Чехії із закупівлі артилерійських боєприпасів для українських військових у третіх країн.

Про це повідомляє České noviny, з посиланням на заяву міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Однак кервіник відомства не вказав, яку суму внесе Словенія для закупівлі снарядів. Як раніше повідомляло словенське агентство STA, уряд виділить один мільйон євро (приблизно 25 мільйонів крон) на відповідні потреби.

При цьому, у Любляні глава МЗС Австрії Александр Шалленберг сказав, що країна не долучиться до плану Чехії із закупівлі снарядів через свій військовий нейтралітет.

Як відомо, наразі до закупівлі приєдналося близько двадцяти країн — від Канади до Німеччини, Литви, Фінляндії чи Нідерландів і Люксембургу до Польщі. Ліпавський сказав журналістам у Брюсселі тиждень тому, що Прага вже отримала кошти від своїх союзників на закупівлю перших 300 000 одиниць, а ще 500 000 одиниць перебувають у стадії переговорів.

Нагадаємо, Україна розраховує, що перші партії боєприпасів у рамках чеської ініціативи будуть поставлені вже наступного місяця. Відомо, що Україна може отримати в межах чеської ініціативи 1,5 млн снарядів, а не 800 тисяч одиниць боєприпасів, як передбачалося спочатку.

Нещодавно стало відомо, що Ісландія приєднається до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України.

Також влада Франції має намір збільшити виробництво боєприпасів для Збройних сил України.

Окрім цього, «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: