Франція збільшить обсяги постачання снарядів для ЗСУ

Читать на русском
Влада Франції має намір збільшити виробництво боєприпасів для ЗСУ, щоб вийти на 80 тисяч поставлених одиниць до кінця року.
Фото: Picture Alliance

Влада Франції має намір збільшити виробництво боєприпасів для Збройних сил України.

Про це повідомив міністр оборони країни Себастьєн Лекорню, його слова наводить Associated Press.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

За його словами, Париж хоче задовольнити нагальні потреби Києва у боєприпасах для боротьби із вторгненням росії.

У рамках виконання цього завдання Франція планує до кінця року поставити Україні 80 тисяч снарядів калібру 155 мм. Лекорню додав, що за два роки війни ЗСУ отримали від Парижа лише 30 тисяч боєприпасів цього типу.

Крім того, уряд Макрону займається пошуком додаткових запасів пороху та боєприпасів, які можна придбати у країнах за межами ЄС.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Україна отримає кілька сотень тисяч снарядів у рамках чеської ініціативи. Очікується, що перші партії боєприпасів будуть поставлені вже наступного місяця.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також говорив, що постачання боєприпасів не обмежується лише ініціативою Чехії – обговорюється реалізація ще кількох програм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: