Стало відомо, скільки коштів Німеччина виділить на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів

Читать на русском
Німеччина виділить 576 млн євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи.
mil.in.ua

Німеччина виділить 576 млн євро (618 млн доларів) на план Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Цього вистачить на 180 тисяч артилерійських снарядів.

Про це Reuters розповів представник Міноборони країни.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Минулого місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про пакет допомоги Україні на суму 478 млн євро – це не враховуючи чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів.

«Таким чином, загальна вартість обох заходів підтримки становить більше одного мільярда євро», – зазначив представник міністерства.

На частку Німеччини припадатиме 40% вкладу в ініціативу Чехії.

Нагадаємо, Чехія знайшла для України близько 800 тисяч боєприпасів (500 тисяч калібру 155 мм та 300 тисяч – 122 мм) у країнах поза ЄС. До ініціативи із закупівлі вже приєдналися Франція, Польща, Швеція, Норвегія, Бельгія, Латвія, Португалія, Фінляндія та кілька інших країн Європи.

Польща та Чехія нещодавно заявили, що збільшують свій первинний фінансовий внесок.

Зі ЗМІ стало відомо, що Чехія змогла знайти додаткові боєприпаси для України. Таким чином, союзники поставлять щонайменше мільйон снарядів. Коштів на їхню закупівлю все ще не вистачає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: