Кличко анонсував відсторонення начальника київського метро

Читать на русском
Після розслідування журналістів мер Києва Віталій Кличко заявив, що начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обов'язків.
Фото: kmr.gov.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про відсторонення Віктора Брагінського від виконання обов'язків директора Київського метрополітену.

Про це мер Києва написав у Telegram.

Кличко зауважив, що «зробив певні висновки» після публікації розслідування журналістів Bihus.Info.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

«Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus.info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні», – написав він.

Зазначимо, 14 березня журналісти редакції Bihus.info оприлюднили першу частину розслідування, у якому йшлося про незадеклароване майно у керівника метрополітену вартістю 52 мільйони гривень.

Вони проаналізували декларації чиновника, порахували нове майно його рідних та з'ясували, що його мама-пенсіонерка купує дорогі квартири, а сестра – землю за завищеними цінами. Так, на матір Брагінського були оформлені дві двокімнатні квартири у житловому комплексі «White Lines» – кожна вартістю від 10 мільйонів гривень. Їх придбали у січні 2024 року.

Водночас колишня дружина фігуранта сюжету Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру у ЖК «Річмонд» за три мільйони гривень. За даними Bihus.Info, вони досі проживають спільно. Крім того, Брагінська володіє ділянкою за 760 тисяч доларів у елітному селищі Козин.

Наступну частину розслідування обіцяють опублікувати невдовзі.

Як відомо, Кличко призначив Віктора Брагінського начальником Київського метрополітену у липні 2014 року.

Нагадаємо, 18 січня начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський розповів, що вартість проїзду в метро Києва з 2018 року складає 8 гривень, хоча «обґрунтований тариф» зараз становив би 30 гривень.

8 грудня минулого року рух поїздів між станціями київського метро «Деміївська» та «Теремки» призупинили на 6 місяців через ремонт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: