Чиновник військової частини на Київщині спробував привласнити 20 мільйонів

Читать на русском
Чиновник вніс неправдиві відомості про нарахування 20 млн гривень винагороди своїй дружині, яка є старшим солдатом цієї частини. Але сплачувати їх не планував.
Фото Слово і діло

Чиновника однієї з військових частин на Київщині викрили на махінаціях із грошима. До свої схем він хотів долучити свою дружину.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Індекс сприйняття корупції-2023: Україна покращила свої показникиУкраїна отримала 36 балів зі 100 в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік від Transparency International. Наша країна посідає 104 місце у рейтингу.

Як повідомляється, начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин намагався «замести сліди» свого недбалого ставлення до фінансів військової частини перед командуванням.

Чоловік вніс неправдиві відомості про нарахування 20 млн гривень додаткової винагороди своїй дружині, яка є старшим солдатом цієї частини.

Ці гроші він не планував реально виплачувати, а хотів перекрити заборгованість із сплати податку на доходи фізичних осіб. Проте чиновник не простежив до кінця за своєю схемою, і гроші справді були нараховані на картку дружини.

Кошти тепер повернули військовій частині.

Правоохоронці оголосили фігуранту про підозру за статтею (Інше умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, якщо це заподіяло істотну шкоду (ч. 4 ст. 426 КК України).

Зловмиснику загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, Міноборони виявило порушень на 40 млн гривень в одній із військових частин Чернігівської області. Минулого року повідомлялося, що за рік третина перевіреної гуманітарки не доїхала до військових частин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: