У депутата Рівненської облради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів

Читать на русском
ДБР виявило в депутата Рівненської облради, заступника голови офісу Лісів України незадекларовані статки на мільйони доларів.
dbr.gov.ua

Депутата Рівненської облради викрили на незаконному збагачені. У нього знайшли незадекларовані статки на мільйони доларів.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Чоловік до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України». Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Відомо, що правоохоронці провели обшуки в його помешканні та на робочому місці. Відтак під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів у різній валюті. Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350e, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього з патронами. Крім цього, ДБР встановило, що депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів.

Наразі обшуки тривають. Чиновнику повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва за матеріалами ДБР заарештував майно народного депутата Олександра Дубінського, частину якого оформлено на його родичів.

Депутату повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон, а також в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: