Суд арештував Романа Гринкевича з можливістю застави

Читать на русском
Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня з правом внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень.
Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

У понеділок, 22 січня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу, який фігурує у справі про схеми на закупівлях Міноборони для потреб армії.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

«Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня з альтернативою застави у розмірі пів мільярда гривень», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що прокурори просили тримання під вартою через ризик того, що Гринкевич може вплинути на свідків або, скориставшись підробними документами, виїхати за кордон чи продовжуватиме вчиняти правопорушення. Вони просили заставу у розмірі 500 001 528 грн.

Сторона захисту назвала обвинувачення безпідставними і просила застосувати для Гринкевича цілодобовий домашній арешт. Крім того, за словами адвоката, внести вказану суму підозрюваний також не може, адже всі його рахунки заблоковані.

Адвокат підозрюваного заявив, що сторона оскаржуватиме це рішення і має намір «вже завтра» подати апеляцію.

Нагадаємо, 29 грудня працівники Держбюро розслідувань затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

17 січня працівники ДБР оголосили нову підозру Гринкевичу і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

22 січня в Одесі затримали Романа Гринкевича, сина скандального львівського бізнесмена, який є фігурантом справи про поставки неякісного одягу для ЗСУ. Він перебував у розшуку. Прокурори через суд отримали дозвіл на його затримання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: