Справа Гринкевичів: у ДБР повідомили про арешт майна бізнесмена, його сім'ї та співучасників

Читать на русском
ДБР наклало арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена Гринкевича та членів його родини.
Фото: соцмережі

У кримінальному провадженні проти львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби підозрюваного, членів його родини – дружини, сина та тещі, а також двох його співучасників та підконтрольних їм товариств.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

«Також ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена (колишньої нареченої Соні Морозюк – ред.) та ще одного співучасника», – додали правоохоронці.

У ДБР зазначили, що кваліфікація злочинів, скоєних учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася

«Злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали 29 грудня при спробі дати 500 тисяч доларів хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Пізніше йому повідомили про підозру у створенні злочинної організації з метою заволодіння бюджетними коштами.

За даними слідства, учасники організації поставили ЗСУ неякісний одяг та білизну, чим завдали збитків на суму понад 934 млн грн.

Фігурантів було заарештовано з можливістю застави.

22 січня в Одесі було затримано Романа Гринкевича. Його суд також відправив під арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: