Шольц, Макрон та Туск проведуть зустріч, щоб обговорити розбіжності щодо України – Politico

Читать на русском
Макрон та Шольц зустрінуться у Берліні, щоб обговорити розбіжності у питанні допомоги Україні. Пізніше до них приєднається прем'єр Польщі.
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц проведуть зустріч у Берліні, щоб обговорити розбіжності у позиціях щодо України. До них приєднається прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Про це Politico розповіли високопоставлені німецькі та французькі чиновники.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Повідомляється, що Макрон у п'ятницю вдень приїде до Берліна для двосторонніх переговорів із Шольцем. Після цього буде тристороння дискусія із Туском.

Як пише видання, лідери розраховують, що зустріч стане демонстрацією єдності після напруженого періоду, коли суперечки Франції та Німеччини щодо України переросли у «відкриту ворожнечу». Після переговорів, повідомив високопоставлений німецький чиновник, не очікується жодних конкретних рішень чи заяв.

Напруга, що давно назріває, почала розпалюватися наприкінці лютого, коли Макрон не виключив можливості відправлення західних військ в Україну. Обережніший Шольц, у свою чергу, відправку наземних військ виключив.

Через кілька днів Макрон, схоже, відповів безпосередньо Шольцу, закликавши союзників «не бути боягузами».

При цьому німецькі чиновники приватно скаржаться, що, хоча Макрон жорстко висловлювався з приводу України, він не надав їй такої ж військової підтримки, як Німеччина.

Нагадаємо, Еммануель Макрон уже втретє відклав свій візит до України. У Єлисейському палаці повідомили, що поїздка відбудеться у «найближчі тижні». Візит скасовано не з міркувань безпеки, а для більш ретельної підготовки до нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: