Пісторіус заявив, що слова Макрона про боягузтво не допомагають вирішити проблеми України

Читать на русском
Заява Макрона про те, що Захід виявить боягузтво, якщо не підтримає Україну, не допомагає вирішити поточну ситуацію. Про це заявив міністр оборони Німеччини.
Фото: DPA/Picture Alliance

Заява президента Франції Еммануеля Макрона про те, що західні лідери виявлять боягузтво, якщо не активізують зусилля у сфері підтримки України, не допомагає вирішити поточну ситуацію.

Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, його цитує Stern.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Політик відкинув заклик Макрона як марний для вирішення конкретних проблем «на місцях».

«Це те, що насправді не допомагає вирішити питання, які ми маємо, коли йдеться про допомогу Україні. На мій погляд, нам не потрібні дискусії про використання наземних військ або про більшу чи меншу сміливість. Йдеться про фокус на найбільш актуальних проблемах», – сказав Пісторіус.

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» з приводу введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики. Представники США та інших країн НАТО виключили припущення про можливість надання своїх військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». Разом з тим, вчора він сказав, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: