Макрон запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України

Читать на русском
Французький уряд не має жодних обмежень у питанні допомоги Україні, повідомив Еммануель Макрон.
Фото: File Photo

Французький уряд не має жодних обмежень у питанні допомоги Україні, зокрема у выйськовому плані.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з лідерами політичних партій у Парижі, повідомляє Le Figaro.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Макрон, серед іншого, розповів політикам про ситуацію фронту в Україні та ризики, пов'язані з можливою затримкою допомоги для Києва.

Згідно з заявами лідерів двох партій, президент на зустрічі запевнив, що французька підтримка України «не має жодних червоних ліній».

«Ми не можемо дозволити собі встановлювати обмеження перед ворогом, який не встановлює жодних обмежень», – попередив він своїх співрозмовників.

Водночас лідери деяких партій відкинули ідею про розміщення французьких військ в Україні.

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» з приводу введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики, після чого Макрон сказав, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Президент Франції також закликав союзників не бути боягузами у питанні допомоги Україні. На його слова вже відреагував міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: