Макрон заявив, що Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом

Читать на русском
Влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну, повідомив президент цієї країни Еммануель Макрон.
Фото: Reuters

Влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю чеському порталу Novinky.

Зеленський відреагував на заяви про можливе відправлення військ союзників в УкраїнуЗеленський має намір обговорити можливість відправлення військ НАТО в Україну безпосередньо із президентом Франції Макроном, який публічно озвучив цю ідею.

«У відповідь на запитання, яке мені поставили про введення військ, я сказав, що нічого не можна виключати. Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправлення французьких військ до України у найближчому майбутньому, але ми відкриваємо дебати та думаємо про все, що можна зробити для підтримки України», – сказав французький лідер.

За його словами, західні лідери на зустрічі в Парижі домовилися про співпрацю у п'яти сферах: кіберзахисті, спільному виробництві військової техніки в Україні, безпеці країн, яким безпосередньо загрожує росія, можливості підтримки України на кордоні з Білоруссю та операціях з розмінування.

«Я завжди чітко позначаю наші рамки: ми не воюємо проти російського народу і відмовляємося вступати в логіку ескалації», - додав Макрон.

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» з приводу введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики. Представники США та інших країн НАТО виключили припущення про можливість надання своїх військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: