Парламент Франції підтримав угоду про гарантії безпеки з Україною

Читать на русском
Французькі депутати провели символічне голосування за заяву прем'єр-міністра Франції Габріеля Атталя про стратегію допомоги Україні та гарантії безпеки.
Фото: Pixabay

Депутати Національної асамблеї (нижньої палати парламенту) Франції ввечері 12 березня проголосували за схвалення доповіді прем'єра Габріеля Атталя щодо стратегії підтримки України та підписаної нещодавно угоди про гарантії безпеки.

Про це повідомляє Le Figaro.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Зазначається, що французькі депутати провели символічне голосування за заяву прем'єр-міністра Франції Габріеля Атталя про стратегію допомоги Україні та гарантії безпеки.

Під час виступу Атталь зазначив, що Франція принципово не відкидає жодних варіантів допомоги Україні.

«Ми не ставимо собі жодних обмежень перед особою росії, яка їх не ставить. Утриматися - значить ухилитися від відповідальності», - наголосив прем'єр.

Також глава уряду нагадав про угоду щодо гарантій безпеки для України, котра була підписана президентом Франції Еммануелем Макроном та президентом України Володимиром Зеленським. Він зазначив, що документ є «частиною колективного підходу» для допомоги нашій країні.

Потім у Національних зборах відбулися дебати та голосування за заяву Атталя. За підтримку двосторонньої угоди про безпекову співпрацю Франції та України проголосували 372 депутати нижньої палати французького парламенту, проти виступили 99. Голосування не має обов'язкової сили.

Нагадаємо, 1 березня Україна підписала двосторонній договір у сфері безпеки з Нідерландами. До цього подібні угоди були укладені з Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою та Італією.

Раніше у Франції оприлюднили перелік наданої Україні допомоги.

Також «Слово і діло» писало про перспективи військової та фінансової допомоги від Заходу на 2024 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: