Франція готується розширити програми навчання воїнів ЗСУ

Читать на русском
Франція розширить програми навчання українських військових у 2024 році, зокрема, ще для деяких військ.
Колаж 24 каналу

У 2024 році Франція має намір розширити програми підготовки військовослужбовців Збройних Сил України на повітряну та військово-морську сфери.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони країни.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

За інформацією оборонного відомства, з початку повномасштабного вторгнення рф у Франції пройшли навчання вже 10 000 українських військових, з них 8800 бійців – у 2023 році.

Планується, що у 2024 році французькі фахівці почнуть проводити підготовку українських військових повітряних та військово-морських сил.

У Міноборони зазначили, що навчання відбувається як на території самої Франції, так і у Польщі.

Наразі підготовка українських військових здійснюється за трьома напрямками. Перший пов'язаний із використанням та обслуговуванням нового озброєння, у тому числі самохідних артилерійських установок Caesar, ракет Crotale NG, танків AMX 10-RC, систем SAMP/T та іншого озброєння.

Другий напрямок – спеціалізована підготовка, націлена на критичні ноу-хау чи ноу-хау з високою доданою вартістю у таких галузях: охорона здоров'я; розмінування; розвідка та забезпечення.

Третій напрямок пов'язаний з формуванням тактичних підрозділів, орієнтованих на ведення бойових дій у містах та в полях.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли, скільки країн допомагають Україні з підготовкою військових. Також повідомлялося, що Франція приєднається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: