Французькі солдати не будуть помирати в Україні – Зеленський

Читать на русском
Французи мають знати, що їхні діти не гинутимуть на війні в Україні, оскільки країна не є членом НАТО, зазначив президент Володимир Зеленський.
Ілюстративне фотоОфіс президента

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що французькі військові «не будуть помирати в Україні», і доки Україна тримається, їм навряд чи доведеться ризикувати життям, обороняючи якусь із країн НАТО.

Про це український лідер заявляє в ефірі BFMTV.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Керівник держави прокоментував заяву президента Франції Емманюеля Макрона про потенційну можливість відправлення у майбутньому військ західних союзників в Україну.

«Доки стоїть Україна, армія Франції буде на території Франції. Але якщо путін піде війною на ту чи іншу країну НАТО, тоді країни НАТО будуть вирішувати, як і в якій кількості відправляти або не відправляти своїх воїнів, свої армії, бойові бригади і батальйони», – зазначив Зеленський.

При цьому, українського президента запитали, що б він сказав французам, які побоюються втягнення Франції чи інших європейських держав у війну і турбуются, «щоб їхні діти не помирали в Україні».

«Ваші діти не будуть помирати в Україні. Якщо росія вторгнеться у країни НАТО, тоді ваші діти можуть бути відправлені на територію якоїсь країни НАТО. І це вже інше питання. І це буде рішення союзницьке, в рамках НАТО», – сказав український лідер.

Водночас, Зеленський заявив, що Україні не потрібні іноземні війська на своїй території, але його країна могла б прийняти «інструкторів» і «технічний персонал» з країн-членів НАТО.

Нагадаємо, Макрон нещодавно запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України. Він також пояснив, за яких умов французькі війська можуть бути введені в Україну.

Напередодні в МЗС Литви заявили, що настав найкращий час для дискусій про війська НАТО в Україні.

Водночас, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дистанціювався від недавніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона про те, що союзники не повинні виключати розміщення військ Альянсу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: