Макрон пояснив, за яких умов війська Франції можуть бути введені в Україну

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон готовий відправити війська в Україну, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва.
Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон 7 березня провів зустріч з лідерами партій, під час якої описав можливий сценарій введення французьких військ в Україну.

Про це пише видання L'Independant.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Як заявив лідер комуністичної партії Франції Фаб'єн Руссель, під час зустрічі з главами партій Макрон вкотре підтвердив свої заяви щодо підтримки України. Президент, зокрема, висловив готовність відправити війська Франції для допомоги ЗСУ у разі, якщо станеться прорив фронту в бік Одеси або Києва.

Як повідомляється, під час зустрічі Макрон використовував карти, щоб проілюструвати свої тези.

Нагадаємо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, Макрон заявив, що західні союзники України створять коаліцію з надання ЗСУ далекобійної зброї, а в майбутньому не можна виключати й відправлення в Україну західних військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». Разом з тим він уточнив, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

Також на зустрічі з главами партій 7 березня Макрон запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: