Макрон закликав союзників не бути боягузами у питанні допомоги Україні

Читать на русском
Західні лідери мають активізувати свої зусилля у сфері допомоги Україні, оскільки зараз не час виявляти боягузтво, вважає Макрон.
Фото: Reuters

Західні лідери мають активізувати свої зусилля у сфері допомоги Україні, оскільки зараз «не час виявляти боягузтво».

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Чехії, його цитує Reuters.

Франція може дозволити спецназу та іншим підрозділам перетинати кордон України – ЗМІВлада Франції вивчає можливість дозволити спецназу та низці інших військових підрозділів перетинати кордон України, повідомляє Le Monde.

«Ми, безумовно, наближаємося до моменту для Європи, коли потрібно не бути боягузами», - сказав французький лідер.

Макрон додав, що Франція та Чехія добре усвідомлюють, що війна «знов на нашій землі в Європі, що деякі країни, які стали нестримними, щодня розширюють свою загрозу щодо України».

За його словами, Європі доведеться «відповісти історії та проявити мужність, якої ця історія вимагає».

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» з приводу введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики. Представники США та інших країн НАТО виключили припущення про можливість надання своїх військових.

Після цього Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими». При цьому вчора він сказав, що влада Франції в найближчому майбутньому не має наміру відправляти свої війська в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: