Найближчим часом Україну відвідає президент Франції

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 10 березня анонсував візит лідера Франції Еммануеля Макрона до України найближчим часом.
Фото: Reuters

У неділю, 10 березня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким лідером Еммануелем Макроном. Очільники держав, серед іншого, обговорили майбутню зустріч в Україні.

Про це Зеленський написав у своєму Telegram-каналі.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Очільник держави зазначив, що говорив по телефону з президентом Франції про ситуацію на полі бою, а також підсумки Міжнародної конференції на підтримку України, яка відбулася в Парижі.

«Подякував за сильний оборонний пакет від 16 лютого, а також за особисте лідерство президента Франції в започаткуванні коаліції далекобійної зброї, нові ініціативи та всі заяви на підтримку держави. Крім того, обмінялися думками про очікувані результати нашої майбутньої зустрічі в Україні найближчим часом», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон минулого тижня заявив, що «не можна виключати» ймовірного відправлення західних військ в Україну. Згодом він додав, що його резонансні слова були ретельно продумані.

Також на зустрічі з лідерами політичних партій президент Франції заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: