У МЗС Франції прокоментували слова Макрона щодо відправки військ в Україну

Читать на русском
Як зазначають у французькому відомстві, було б серйозною помилкою виключити відповідне обговорення.
Shutterstock

Президент Франції Еммануель Макрон продемонстрував рішучість робити більше для допомоги Україні. При цьому, не обговорювати застосування французьких можливостей було б серйозною помилкою.

Про це повідомляє видання JDD, цитуючи заяву міністра-делегата з європейських справ в МЗС Франції Жан-Ноеля Барро.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

«Боротьба українців - це також і наша боротьба. Чинячи опір загарбнику, вони борються за безпеку Європи і Франції, адже імперіалістичні фантазії володимира путіна явно не обмежуються Україною», - сказав міністр-делегат.

Барро нагадав про зустріч Макрона з лідерами держав ЄС, яка, згідно з його словами, продемонструвала єдність і рішучість цих країн робити більше, краще і по-іншому для задоволення потреб українського опору.

«Було б серйозною помилкою виключити обговорення наших можливостей. Було б злочинно піддатися духу капітуляції. Наша твердість перед обличчям путіна є запорукою нашої безпеки», - наголосив він.

Як відомо, Макрон скликає лідерів партій для обговорення війни в Україні.

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» щодо введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики. Представники США та низки інших країн НАТО виключили припущення про можливість надання своїх військових.

Як повідомлялося, Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими».

Також за підсумками зустрічі у Парижі президент Франції оголосив про створення коаліції далекобійної зброї для України.

1 березня стало відомо, що Франція може дозволити спецназу та іншим підрозділам перетинати кордон України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: