Франція може дозволити спецназу та іншим підрозділам перетинати кордон України – ЗМІ

Читать на русском
Влада Франції вивчає можливість дозволити спецназу та низці інших військових підрозділів перетинати кордон України, повідомляє Le Monde.
Фото: AP

Влада Франції вивчає можливість дозволити спецназу та ряду інших військових підрозділів перетинати кордон України.

Про це повідомляє Le Monde.

Зеленський відреагував на заяви про можливе відправлення військ союзників в УкраїнуЗеленський має намір обговорити можливість відправлення військ НАТО в Україну безпосередньо із президентом Франції Макроном, який публічно озвучив цю ідею.

За даними журналістів, такий крок дозволить Франції створити «стратегічну дилему» для росії. Зокрема, французька військова присутність могла б обмежити удари з боку росії.

«Ідея дати можливість цим військовим інструкторам перетинати український кордон, потенційно з іншими звичайними підрозділами, знаходиться у центрі французьких роздумів», – зазначено у публікації.

Журналісти також зазначають, що Париж хоче забезпечити Україні додаткові можливості у сфері протиповітряної оборони.

Українська сторона, у свою чергу, «явно задоволена» тим, що питання посилення військової присутності союзників у їхній країні почало обговорюватися західними лідерами.

Нагадаємо, 25 лютого прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО та ЄС обговорюють можливість надсилання своїх військових до України на основі двосторонніх договорів у сфері безпеки. Після переговорів президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що відправлення сухопутних військ західних країн в Україну справді обговорювалося.

Згодом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не має планів відправляти свої війська в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: