Поразка України у війні з рф загрожує руйнівними наслідками для США – Шумер

Читать на русском
Лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер наголосив на необхідності надати Києву більше допомоги і пообіцяв не кидати європейського союзника.
Фото: holosameryky.com

Україна може програти війну з росією, якщо США не нададуть їй більше зброї. Це може призвести до катастрофічних наслідків і для США.

Про це заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Конгресу США Чак Шумер, пише CNN.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Це поворотний момент у світовій історії, який стосується здатності США проявити сили, владу і можливості. Під час поїздки до України ми сказали її народу: Америка вас не покине», – сказав він.

Політик звернувся до деяких ключових сфер, в яких Україна потребує більшої допомоги, зазначивши, що їй потрібно більше артилерійських снарядів, більше зброї для руйнування російських логістичних мереж, а також більше зенітних озброєнь.

Він також зазначив, що російські війська можуть вести вогонь зі своєї артилерії набагато довше, ніж українська артилерія може вести вогонь у відповідь.

«Росіяни можуть стояти далі, бити по українцях, а українці не можуть бити по них у відповідь», – наголосив він.

Нагадаємо, 23 лютого делегація Конгресу США на чолі з Чаком Шумером відвідала Україну. Шумер виступив промовою, під час якої наголосив, що перемога України важлива не лише для її народу, а й для усього світу.

14 лютого лідер демократів у Сенаті заявив, що Палата представників США підтримає законопроєкт, який передбачає 60 мільярдів доларів для України.

16 лютого Палата представників США не розглянула законопроєкт щодо допомоги Україні та пішла на канікули до березня.

Також верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Європі «час прокинутись і усвідомити загрозу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: