У Конгресі США заявили про серйозну загрозу нацбезпеці через «тривожний потенціал рф» – CNN

Читать на русском
Глава комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер надав Конгресу дані про серйозну загрозу нацбезпеці з боку росії.
Фото: Getty Images

Голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер надав членам Конгресу розвіддані про «серйозну загрозу національній безпеці».

Про це повідомляє CNN.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

За даними журналістів, загроза пов'язана з росією. Джерела, знайомі з цією розвідувальною інформацією, охарактеризували її як «дуже чутливу».

Так, один із політиків, який бачив розвіддані, підтвердив, що «насправді це дуже тривожний і дестабілізуючий російський потенціал, про який ми нещодавно дізналися».

У листі до Конгресу Тернер зазначив, що 13 лютого комітет із розвідки проголосував за надання певної інформації для ознайомлення законодавців. Він також закликав президента Джо Байдена розсекретити «всю інформацію щодо цієї загрози».

У Білому домі вже відреагували на заяви Тернера. Радник Байдена відмовився розкривати деталі, але зазначив, що організував зустріч із лідерами Конгресу з цього приводу до того, як Тернер опублікував свою заяву.

Він додав, що адміністрація Байдена «пішла далі і використовувала більш творчі та стратегічні підходи, займаючись розсекреченням розвідданих у національних інтересах Сполучених Штатів, ніж будь-яка адміністрація в історії».

«Тому ви напевне не виявите небажання робити це, коли це відповідає інтересам нашої національної безпеки», – сказав Салліван.

Нагадаємо, що останніми днями у Конгресі США розглядається законопроєкт, який передбачає виділення понад 60 млрд доларів на допомогу Україні. Документ вже підтримали у Сенаті, тепер за нього мають проголосувати законодавці Палати представників.

Раніше ЗМІ повідомили, що речник Палати представників США хоче зустрітися з Байденом перед будь-якими діями щодо допомоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: