До України прибула делегація Конгресу США на чолі з Чаком Шумером

Читать на русском
Перед другою річницею вторгнення рф в Україну прибула делегація Конгресу США на чолі з лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером.
Фото: twitter.com/SenSchumer

До України 23 лютого прибула делегація Конгресу США на чолі з лідером більшості у Сенаті Чаком Шумером.

Про це Шумер повідомив у своєму Twitter у п'ятницю.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Я очолюю цю делегацію на зустрічі з президентом Зеленським, щоб показати українському народові, що Америка підтримує його, показати нашим союзникам із НАТО і європейським союзникам, що ми підтримуємо їх, дізнатися про зброю, яка життєво необхідна Україні, а також захистити нашу демократію і національну безпеку», – написав він.

Нагадаємо, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер 14 лютого заявив, що Палата представників США підтримає законопроект, який передбачає 60 мільярдів доларів для України.

На початку грудня законопроект не пройшов процедурне голосування, необхідне для початку роботи над ним: потрібно було мінімум 60 голосів, але «за» проголосували лише 47 демократів та 2 незалежні сенатори.

16 лютого Палата представників США не розглянула законопроект про допомогу Україні та пішла на канікули.

Як відомо, у США у січні закінчилися гроші на військову допомогу для України. На нашій інфографіці можна побачити, що відомо про блокування фінансування в Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: