Байден закликав Палату представників негайно схвалити законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Джо Байден відреагував на ухвалення Сенатом законопроєкту, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден відреагував на ухвалення Сенатом законопроєкту, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Заява була опублікована на сайті Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За словами Байдена, законопроект «має вирішальне значення для просування інтересів національної безпеки Америки».

Американський лідер закликав нижню палату Конгресу – Палату представників – взяти приклад з Сенату і «терміново вжити заходів з цього питання».

«Ми не можемо дозволити собі чекати. Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Ми вже бачимо повідомлення про те, що в українських військ на передовій закінчуються боєприпаси, оскільки російські війська продовжують атакувати, а путін продовжує мріяти про підпорядкування українського народу», – заявив Байден.

Він також вкотре пообіцяв, що підпише законопроєкт після того, як його буде ухвалено Палатою представників.

Нагадаємо, законопроєкт, ухвалений сьогодні Сенатом, передбачає понад 60 млрд доларів допомоги Україні.

Варто зазначити, що спікер Майк Джонсон вже розкритикував ініціативу, оскільки вона не вирішує найбільш нагальне питання США – захист кордону. Він натякнув на те, що законопроєкт буде заблоковано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: