Спікер Палати представників США хоче зустрітися з Байденом перед будь-якими діями з допомогою Україні — NBC

Читать на русском
Спікер Палати представників США Майк Джонсон хоче особистої зустрічі з Байденом, перш ніж продовжити роботу над законопроєктом з фінансуванням для України та Ізраїлю.
Getty Images

Спікер Палати представників США Майк Джонсон хоче провести особисту зустріч із президентом Джо Байденом, перш ніж розпочати будь-які дії щодо законопроєкту з фінансуванням для України та Ізраїлю.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерело, близьке до Джонсона.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

За словами співрозмовника видання, Джонсон та його колеги за останні два місяці кілька разів просили про зустрічі з Байденом через високопосадовців Білого дому. Найостанніше прохання про зустріч надійшло трохи більше тижня тому – за кілька днів до того, як Сенат ухвалив законопроєкт із 95 млрд доларів іноземної допомоги.

Представник Білого дому наголосив на непослідовності позиції спікера і заявив, що Джонсону спочатку необхідно «завершити переговори, які він веде із самим собою, і припинити відкладати потреби національної безпеки в ім'я політики».

«Ця мова тіла каже: «Я знаю, що перебуваю у скрутній ситуації. Будь ласка, врятуйте мене», — сказало джерело від Демократичної партії.

Нагадаємо, вчора, 13 лютого, Сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 млрд доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню.

Майк Джонсон ще до ухвалення законопроєкту натякнув, що його можуть заблокувати у Палаті представників.

Джо Байден закликав Палату представників наслідувати приклад Сенату і терміново схвалити законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: