Байден готовий зустрітися зі спікером Палати представників, щоб обговорити допомогу Україні

Читать на русском
Президент Джо Байден готовий обговорити законопроєкт, який передбачає надання допомоги Україні, зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.
Фото: AP Photo

Президент США Джо Байден готовий обговорити законопроєкт, який передбачає надання допомоги Україні, зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Таку заяву американський лідер зробив у понеділок під час спілкування з журналістами, його цитує Reuters.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Звичайно, я був би радий зустрітися з ним, якщо йому є що сказати», – повідомив Байден.

Він заявив, що республіканці в Палаті представників «роблять велику помилку», виступаючи проти допомоги Україні. За словами Байдена, у такий спосіб законодавці уникають виконання зобов'язань США перед партнерами.

«Це просто шокує. Я ніколи не бачив нічого подібного», – заявив американський лідер.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США виконав свою частину роботи та прийняв документ, що передбачає 60 мільярдів доларів для України.

15 лютого спікер Палати представників Майк Джонсон відправив її на канікули до кінця місяця, не розглянувши додатковий законопроект, який містить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. У Білому домі розкритикували це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: