Міністр оборони США закликав Конгрес підтримати Україну

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін закликав Конгрес США підтримати законопроєкт про допомогу Україні якнайшвидше.
Фото: armyinform.com.ua

Конгрес США повинен найближчим часом ухвалити нове фінансування допомоги Україні на 60 млрд доларів, оскільки цього потребують захисники України.

Про це йдеться у заяві глави Пентагону Ллойда Остіна з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає Sky News.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«На Україну чекає важка боротьба. Я закликаю членів Конгресу діяти швидко, щоб ухвалити законопроєкт про національну безпеку і переконатися, що українські війська мають усе потрібне для захисту своєї країни та своїх громадян від жорстокості росії, і щоб надіслати рішучий сигнал США про незмінну прихильність свободі в Україні.

Світ стане більш небезпечним лише в тому випадку, якщо путін і його колеги-автократи дійдуть висновку, що вони можуть стерти демократію з землі і змусити вільних людей жити в страху», – зазначив очільник Міноборони США.

Також він зазначив, що через два роки після початку повномасштабного вторгнення росіян «непокіра України перед агресією та звірствами російського диктатора володимира путіна надихає вільних людей у всьому світі».

«Сили Кремля не змогли виграти битву за Київ, не змогли повалити демократично обраний уряд України та не змогли придушити волю українського народу. Україна повернула собі понад половину суверенної території, яку захопили сили Кремля у 2022 році», – наголосив Остін.

Також глава оборонного відомства США нагадав, що російська агресія, попри втрати рф у війні з Україною, загрожує не лише європейській безпеці, а й країнам за межами Європи.

Нагадаємо, у Пентагоні прокоментували вихід ЗСУ з Авдіївки.

Також у Конгресі США заявили про серйозну загрозу нацбезпеці через «тривожний потенціал росії».

Водночас, Палата представників США не розглянула законопроєкт про допомогу Україні та пішла на канікули, після чого стало відомо, що допомогу США Україні розглянуть не раніше середини березня.

Раніше Ллойд Остін заявив, що у США скінчилися гроші для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: