У Пентагоні оцінюють втрати рф в Україні в 60 тисяч убитих – NYT

Читать на русском
З початку повномасштабної війни в Україні втрати російської армії становили 60 тисяч загиблими та приблизно 300 тисяч пораненими, вважають у Пентагоні.
AFP via Getty Images

Російська армія, за оцінкою Пентагону, втратила в Україні близько 60 тисяч військовослужбовців. Кількість поранених у три-чотири рази більша. Таким чином, загальна кількість втрат становить приблизно 300 тисяч.

Про це пише The New York Times із посиланням на американського чиновника.

Динаміка ліквідації російських військових в УкраїніВтрати російської армії в Україні по місяцях та тижнях – на інфографіці. Найбільше окупантів було знищено цього листопаду – 28,5 тисяч.

Видання зазначає, що справжня кількість втрат внаслідок вторгнення залишається таємницею, оскільки Кремль дотримується політики мовчання, а росіяни не висловлюються публічно, побоюючись наслідків.

Російська влада востаннє називала кількість загиблих на війні у вересні 2022 року, в день оголошення «часткової мобілізації»: голова Міноборони Сергій Шойгу тоді заявив про 5937 загиблих.

Один високопоставлений російський чиновник також сказав виданню, що більше половини серйозно поранених військових втратили кінцівки.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ оцінює втрати російської армії у 400 тисяч убитих.

В американській розвідці раніше повідомили, що росія втратила в Україні майже 90% військ, зібраних перед повномасштабною війною.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наприкінці листопада казав, що російська армія втратила в Україні понад 300 тисяч людей. Він не уточнював співвідношення загиблих та поранених, але відзначив високу терпимість путіна до втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: