Допомогу США Україні розглянуть не раніше середини березня – законодавець

Читать на русском
Законопроєкт США про фінансування безпеки, який передбачає 60 мільярдів доларів для України, не буде схвалено раніше середини березня.
Фото: vchaspik.ua

Голова комітету у закордонних справах Палати представників США та представник Республіканської партії Майкл Маккол заявив, що він не очікує, що законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню буде розглянуто до середини березня.

Про це повідомляє видання Reuters.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Маккол впевнений, що після повернення з канікул законодавці Палати спочатку розглядатимуть «ширші» законопроєкти.

«Я не хочу говорити від імені спікера, але я думаю, що він хоче спочатку пройти через процес асигнувань, який веде нас до 8 березня, а потім мати справу з додатковими виділеннями грошей», – сказав він.

Попри різку позицію багатьох його колег-республіканців, Маккол переконаний, що в разі потрапляння до порядку денного документ отримає необхідну підтримку.

«Кажуть, що нам треба обирати між Україною та безпекою нашого південного кордону, але я не погоджуюсь з цим. Ми достатньо велика нація, щоб подбати і про те, й про інше», – заявив політик.

Видання також зазначає, що прихильники України у Республіканській та Демократичній партіях закликали Джонсона діяти швидко, щоб надати подальшу допомогу Києву.

«Попередження про наміри росії запустити ядерну ракету в космос, а також смерть опозиціонера Олексія Навального стали новими аргументами на підтримку України», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США виконав свою частину роботи і ухвалив документ, який передбачає 60 мільярдів доларів для України.

15 лютого спікер Палати представників Майк Джонсон відправив її на канікули до кінця місяця, не розглянувши додатковий законопроєкт, що містить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. В Білому домі розкритикували це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: