У Пентагоні прокоментували вихід ЗСУ з Авдіївки

Читать на русском
Як заявляє представниця Пентагону, якщо Україна не отримає нову допомогук, тоді військові будуть змушені обирати, які міста можуть утримувати із зброєю партнерів.
Anadolu Ajansı

У Пентагоні відхід українських сил з Авдіївки назвали «стратегічним» – задля збереження власної артилерії та снарядів, яких критично бракує, без допомоги Сполучених Штатів. При цьому, оборонне відомство США запевняє, що здатне забезпечити відправку нової допомоги Україні у стислі терміни одразу після того, як Конгрес ухвалить законопроєкт.

Про це заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила під час брифінгу.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Згідно з її словами, якщо Пентагон не отримає фінансування від Палати представників, то не зможе передавати критично необхідні пакети Україні. Тоді військові будуть змушені обирати та ухвалювати рішення про те, які міста можуть утримувати із зброєю партнерів.

«Я не можу прогнозувати, це будуть рішення українців, про які вони можуть говорити. Зараз йде критична боротьба за їхні життя та країну, тому ми потребуємо фінансування негайно. Це сигнал тривоги ще з жовтня», - зазначає Сінгх.

При цьому, вона висловила припущення, що зараз немає поточних занепокоєнь, хоч і є міста під обстрілами та загрозою.

«Я перенаправлю це питання українцям, але я невпевнена, що вони розкажуть вам свої військові плани. Але вони щодня ведуть боротьбу, щоб втримати кожен дюйм території. Я не можу говорити про конкретне місто», - сказала представниця Пентагону.

Водночас, оборонне відомство США запевняє, що здатне забезпечити відправку нових пакетів допомоги Україні у стислі терміни одразу після того, як Конгрес США ухвалить відповідний законопроєкт.

«Як тільки Конгрес забезпечить нам ці повноваження, я думаю, що ми зможемо достатньо швидко доправити PDA українцям», - додає представниця відомства.

Як відомо, Палата представників Конгресу США не розглянула законопроєкт щодо допомоги Україні та пішла на канікули.

Нагадаємо, що Байден прокоментував вихід українських військ з Авдіївки

Також стало відомо, що у США працюють над передачею Україні балістичних ракет великої дальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: