Пісторіус попередив США про наслідки у разі відмови Україні у допомозі

Читать на русском
Затягування Конгресом ухвалення рішення щодо військової допомоги Києву може зашкодити економічним інтересам США.
Фото: Reuters

Напад росії на Україну є загрозою для міжнародного порядку. А припинення допомоги США Україні матиме негативні наслідки для американських виробників озброєння і трансатлантичного співробітництва загалом.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє Bloomberg.

На Заході все більше вірять у можливість нападу росії на країну НАТО – FTНа тлі нарощування військового потенціалу росії на Заході дедалі більше вірять, що путін може напасти на одну з країн НАТО.

«Менша безпека в Європі – це менша безпека і для США. Ми не повинні сприймати свободу як щось само собою зрозуміле. Потрібно захищати її за необхідності», – наголосив Пісторіус.

Він також зауважив, що якщо не зупинити агресію росії, це може не лише зашкодити співробітництву у сфері безпеки та завдати шкоди американським оборонним підрядникам, але й послабити Європу загалом, а також порушити торговельні відносини ЄС з найбільшою економікою світу.

«Одним з аспектів нашого трансатлантичного співробітництва є те, що ми підписали сотні контрактів на мільярди доларів та готуємо нові контракти. Очевидно, що НАТО приносить багато переваг у питаннях безпеки – для обох сторін», – зазначив міністр.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Посадовець підкреслив, що країни Європи дослухалися до закликів Німеччини та збільшують обсяги підтримки України.

«Велика Британія також робить все більше і більше, а також Франція збільшує свою підтримку. Я абсолютно впевнений, що ми зможемо отримати велику підтримку протягом наступних місяців і років. Але, звичайно, це нелегко. Гроші не безмежні», – додав він.

Водночас Пісторіус зазначив, що не знає точно, чи нападе росія на Європу.

«Мені не подобається дивитися в кришталевий шар. Я не можу передбачити, коли станеться напад на територію НАТО. Можливо, це станеться через п'ять-вісім років», – підсумував він.

Нагадаємо, Україна та Німеччина підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не мала більш потужних документів, ніж цей.

Також Німеччина передала Україні новий пакет допомоги з бронемашинами та БПЛА та має намір виділити 100 млн євро на короткострокові потреби ЗСУ.

Крім того, Борис Пісторіус заявив, що Німеччина збільшить обсяги постачання Україні снарядів щонайменше втричі.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Євросоюз надавати більше допомоги Україні, а глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала європейців розраховувати на власні сили у питаннях безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: