У США скінчилися гроші для допомоги Україні – глава Пентагону

Читать на русском
Вашингтон не може постачати Києву ракети та боєприпаси на такому самому рівні, як минулого року.
Фото: AP

У Сполучених Штатів наразі закінчилися гроші для допомоги Україні, тому Вашингтон не може постачати Києву ракети та боєприпаси на такому самому рівні, як минулого року.

Про це повідомляє видання Associated Press, з посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Як відомо, глава Пентагону закликав союзників по «Рамштайну» закрити потреби України, поки у США не схвалять відповідні законодавчі ініціативи.

«У США скінчилися гроші для допомоги Україні, і ми не в змозі постачати Києву ракети та боєприпаси на тому ж рівні, що й рік тому. Я закликаю цю групу ретельніше вивчити (можливості – ред.), щоб надати Україні більше життєво важливих наземних систем протиповітряної оборони та перехоплювачів», - заявив міністр оборони США.

При цьому, видання цитує заяву помічниці Остіна з міжнародних справ Селести Валландер, яка повідомила, що Міноборони України щодня отримує звіти про брак у підрозділах озброєння та боєприпасів.

«Це одна з причин, чому ми зосереджуємось на необхідності отримати відповідь від Конгресу, щодо закону, де закладені кошти на допомогу», - наголосила Валландер.

Нагадаємо, у грудні Білий дім надіслав листа лідерам Конгресу США із закликом терміново схвалити фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги майже закінчилися.

4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США більше не мають достатнього фінансування, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги.

Згодом він повідомив, що США припиняють постачання в Україну зброї та військової техніки, оскільки Вашингтон не залишив бюджетних коштів на надання фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: