США знову вдарили по об'єктах єменських хуситів

Читать на русском
США 19 січня завдали трьох нових ударів по протикорабельних ракетах хуситів у Ємені з метою недопущення обстрілу бойовиками мирних суден та кораблів охорони в Червоному морі.
Фото: Facebook

Американські військові в п'ятницю, 19 січня, знову атакували місця розташування протикорабельних ракет хуситів у Ємені.

Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час пресбрифінгу.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

«Сьогодні вранці американські сили завдали трьох успішних ударів з метою самооборони по цілях хуситів у Ємені», – зазначив він.

Кірбі уточнив, що були вражені протикорабельні ракети бойовиків у Ємені та зауважив, що це четверта превентивна акція, яку військові США вживають за останній тиждень проти ракетних установок хуситів, розгорнутих для атаки.

Також відомо, що це вшосте за 10 днів, коли США завдають ударів по об'єктах хуситів.

Представник Білого дому пояснив, що такі дії застосовують з метою самозахисту. Удари допомагають зробити безпечними міжнародні води.

Нагадаємо, вночі 12 січня США та Велика Британія завдали ударів по 60 цілях у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені. Операція стала відповіддю на атаки хуситів на міжнародні судна у Червоному морі.

Повідомлялося також, що вночі 13 січня Штати завдали нового удару по єменських хуситах.

14 січня хусити заявили, що британська та американська авіації завдали нових ударів по військових об'єктах у Ємені.

Також 18 січня США завдали ще одну серію ударів по об’єктах хуситів у Ємені.

У грудні США оголосили початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Страж процвітання» з метою захисту судноплавства в Червоному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: