США завдали нових ударів по хуситах у Ємені – ЗМІ

Читать на русском
У ніч на 13 січня США завдали нових ударів по єменських силах хуситів. Вони були набагато меншими за масштабами, ніж напередодні.
Фото: Getty Images

У ніч проти суботи, 13 січня, США завдали нового удару по єменських хуситах, спрямувавши його на радарну установку бойовиків.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цей удар значно менший за масштабом від попереднього. Також відомо, що атаку здійснили лише військові США.

Удару було завдано під час чи відразу після засідання Ради Безпеки ООН, яке скликала росія для обговорення атаки на Ємен.

Телеканал руху хуситів Al-Masirah повідомив, що США та Британія атакували столицю Ємену Сану.

Після попередніх ударів хусити заявили, що продовжать бити по суднах у Червоному морі. Білий дім попередив, що США без вагань вдадуться до подальших дій, якщо у цьому буде потреба.

Раніше цього дня хусити випустили щонайменше одну протикорабельну балістичну ракету по комерційному судну.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня США та Велика Британія завдали спільних ударів по об'єктах хуситів у Ємені. Цілями атаки стали центри зберігання зброї та бази навчання хуситів.

Пізніше стало відомо, що США та учасники коаліції атакували понад 60 цілей у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені.

Президент Джо Байден заявив, що удари були спрямовані по радарах, об'єктах протиповітряної оборони, а також місцях зберігання і запуску дронів, крилатих і балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: