Стало відомо, скільки країн долучилися до коаліції з захисту Червоного моря від атак хуситів

Читать на русском
Понад 20 країн погодилися приєднатися до коаліції, яку очолюють США, із захисту комерційних перевезень у Червоному морі від атак єменських хуситів.
Фото: U.S. Navy/ZUMA/picture alliance

До міжнародної коаліції для захисту кораблів у Червоному морі, яку очолили США, долучилися понад 20 країн. Вона була створена для стримування агресії єменських хуситів.

Про це пише Reuters.

«Вже більше 20 країн підписалися на участь у спецоперації», – заявив речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер.

Він назвав операцію «об'єднанням охочих» і дадав, що кожна країна зробить свій внесок за допомогою кораблів, персоналу чи іншої підтримки.

Зазначається, що вісім країн, які доєдналися до ініційованої США багатонаціональної операції під назвою «Prosperity Guardian» із захисту Червоного моря, відмовилися заявити про це публічно через її політичну чутливість, оскільки зростає регіональна напруженість внаслідок війни між Ізраїлем та ХАМАС.

Нагадаємо, бойове угруповання хуситів, яке після років війни контролює значну територію в Ємені, з листопада обстрілювало міжнародні судна в Червоному морі. Ці напади угруповання називає відповіддю операції Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Відомо, що напади хуситів порушили торговий маршрут, що пов'язує Європу та Північну Америку з Азією через Суецький канал. Це призвело до різкого здорожчання контейнерних судноперевезень, оскільки компанії прагнуть відправляти свої товари альтернативними маршрутами.

На тлі атак хуситів на торговельні судна США оголосили про початок міжнародної операції із захисту Червоного моря.

Раніше єменські хусити попередили, що атакуватимуть всі судна, які прямують до ізраїльських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: