США оголосили спецоперацію проти хуситів у Червоному морі

Читать на русском
США оголосили про початок багатонаціональної операції із захисту Червоного моря на тлі атак хуситів на торговельні судна.
Фото: cfts.org.ua

США оголосили про початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Вартовий процвітання» з метою захисту судноплавства у Червоному морі на тлі атак єменських хуситів.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін.

«Операція об'єднає кілька країн, зокрема Велику Британію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські Острови та Іспанію, для спільного розв'язання проблем безпеки в південній частині Червоного моря та Аденської затоки з метою забезпечення свободи судноплавства та зміцнення регіональної безпеки», – йдеться у його заяві.

Він відзначив, що Червоне море є найважливішим водним шляхом і великим торговим коридором, що полегшує міжнародну торгівлю.

Також очільник Пентагону зауважив, що напади хуситів загрожують вільному судноплавству, ставлять під загрозу моряків та порушують міжнародне право.

«Країни, які підтримують основний принцип свободи судноплавства, повинні об'єднатися, щоб вирішити проблему, яку створює цей недержавний суб'єкт», – заявив Остін.

Нагадаємо, єменські хусити оголосили про намір атакувати всі судна у Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від того, хто ними володіє.

26 листопада невідомі зловмисники біля узбережжя єменського Адена захопили танкер, який може бути пов'язаний з Ізраїлем. Після цього хусити атакували корабель ВМС США, який звільняв цей танкер в Аденській затоці.

А на початку грудня в Червоному морі було обстріляно есмінець США та цивільні судна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: