Вашингтон передав Ірану приватне повідомлення щодо хуситів у Ємені

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що Вашингтон надіслав Ірану приватне повідомлення щодо хуситів у Ємені.
Reuters

США надіслали Ірану приватне повідомлення щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі.

Про це пише Reuters.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Відомо, що у повідомленні наголошувалося, що підтримувані Іраном бойовики-хусити Ємену несуть відповідальність за напади на комерційне судноплавство в Червоному морі.

«Я вже передав послання Ірану. Ми зробили це приватно, і ми впевнені, що добре підготувалися», – заявив президент США Джо Байден.

Водночас він назвав хуситів терористичною організацією. При цьому варто зауважити, що адміністрація президента США виключила хуситів зі списку іноземних терористичних організацій у 2021 році.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня США та Велика Британія завдали спільних ударів по об'єктах хуситів у Ємені. Цілями атаки стали центри зберігання зброї та бази навчання хуситів. Пізніше стало відомо, що США та учасники коаліції атакували понад 60 цілей у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені.

У ніч проти суботи, 13 січня, США завдали нового удару по єменських хуситах, спрямувавши його на радарну установку бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: