Стало відомо, які об'єкти хуситів у Ємені уразили США та коаліція

Читать на русском
США та учасники коаліції вразили понад 60 цілей у 16 місцях розташування хуситів у Ємені. Серед цілей були військові бази та аеропорти.
al-Masira TV

США та учасники коаліції уразили понад 60 цілей у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені.

Про це заявив командувач Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Алекс Грінкевич.

Удари були завдані високоточними боєприпасами по вузлах управління, складах боєприпасів, пускових комплексах, виробничих об'єктах та радіолокаційних комплексах ППО.

З посиланням на представників хуситів CNN повідомляє, що вночі було вражено кілька об'єктів у Ємені, зокрема аеропорти. Під удар потрапили:

  • військова база Кахлан у провінції Саада;
  • авіабаза Аль-Дайламі на північ від столиці Ємену Сани;
  • район аеропорту міста Худайда на Червоному морі;
  • аеропорт міста Таїз та інші об'єкти у провінції Таїз у південно-західному кутку Ємену;
  • аеродром міста Аббс.

У Міноборони Британії повідомили, що чотири літаки Typhoon FGR4 за підтримки танкера-дозаправника використовували керовані бомби Paveway IV для завдання точних ударів по двох об'єктах хуситів.

Одним із них був майданчик у Бані на північному заході Ємену, який використовувався для запуску розвідувальних та ударних дронів. Другий об'єкт – аеродром в Аббсі, який використовувався для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників над Червоним морем.

Нагадаємо, вночі 12 січня США та Велика Британія завдали ударів по цілях, пов'язаних з хуситами в Ємені. Операція стала відповіддю на атаки хуситів на міжнародні судна у Червоному морі.

Президент Джо Байден заявив, що удари були спрямовані по радарах, об'єктах протиповітряної оборони, а також місцях зберігання і запуску дронів, крилатих і балістичних ракет.

Раніше США оголосили про початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Вартовий процвітання» з метою захисту судноплавства в Червоному морі на тлі атак єменських хуситів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: