Країни ЄС домовилися направити місію до Червоного моря через атаки хуситів — Reuters

Читать на русском
Країни ЄС попередньо схвалили створення військово-морської місії для забезпечення безпеки кораблів у Червоному морі. Вона буде створена не пізніше середини лютого.
Ілюстративне фотоEPA via Shutterstock

Країни-члени Європейського союзу попередньо домовилися направити військово-морську місію до Червоного моря для захисту кораблів від атак єменських хуситів.

Про це із посиланням на європейських дипломатів повідомляє Reuters.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Багато комерційних відправників вантажів перенаправили судна на інші маршрути після атак у Червоному морі бойовиків-хуситів, які контролюють більшу частину Ємену і заявляють, що діють солідарно з палестинцями.

Планується, що місію ЄС буде створено не пізніше 19 лютого. Вона працюватиме у координації з іншими країнами, які також захищають торговельні судна від нападів хуситів.

Нагадаємо, вночі 12 січня США та Велика Британія завдали ударів по 60 цілях у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені. Операція стала відповіддю на атаки хуситів на міжнародні судна у Червоному морі.

Повідомлялося також, що вночі 13 січня Штати завдали нового удару по єменських хуситах.

У грудні США оголосили початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Страж процвітання» з метою захисту судноплавства в Червоному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: