США завдали нових ударів по хуситах в Ємені – деталі

Читать на русском
США завдали нового удару по об'єктах хуситів в Ємені на тлі постійних нападів угруповання на міжнародні судна на Близькому Сході.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

Сьогодні вночі, 18 січня, Сполучені Штати Америки завдали ще одну серію ударів по об’єктах хуситів у Ємені. Як відомо, це відбувається на тлі постійних нападів угруповання на міжнародні судна.

Про це повідомляють ABCNews та агенція Reuters, з посиланням на офіційних осіб, а також Центральне командування ЗС США на сторінці у соцмережі Х.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Зазначається, що США нанесли удар після того, як в середу безпілотник з контрольованої хуситами території Ємену в Аденській затоці влучив в судно Genco Picardy.

Згідно з інформацією ЗМІ, американські чиновники на умовах анонімності розповіли про нанесення ударів по об’єктах єменських хуситів. Подробиці про цілі або кількість запущених ракет наразі не повідомлялися.

Приблизно о 3.45 Центральне командування ЗС США підтвердило удари по ракетних установках хуситів в Ємені.

У комадуванні повідомили, що корабель Genco Picardy є «сухим судном» під прапором Маршаллових Островів, яке належить і управляється Сполученими Штатами.

Внаслідок цього інциденту ніхто не постраждав. Суховантаж залишається придатним до плавання, хоча і зазнав певних пошкоджень.

Нагадаємо, вночі 12 січня США та Велика Британія завдали ударів по 60 цілях у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені. Операція стала відповіддю на атаки хуситів на міжнародні судна у Червоному морі.

Повідомлялося також, що вночі 13 січня Штати завдали нового удару по єменських хуситах.

У грудні США оголосили початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Страж процвітання» з метою захисту судноплавства в Червоному морі.

Раніше ми повідомляли, що країни ЄС домовилися направити місію до Червоного моря через атаки хуситів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: